Добре дошли в сайта на АЛМ-БГ партньор на ALMIG GmbH

Работно време: от Понеделник до Петък - от 8:30 до 18:30 Контакти : 0889886245 и 0876458166

Новини

Последни новини свързани с дейността на АЛМ-БГ и АЛМИГ Германия

Успешно преминало обучение на сервизния екип на АЛМ-БГ ООД в Алмиг Германия на тема - Компресори и въздухоподготовка

       Лекторите на Almig интересно и с богат нагледен материал опресниха познанията на инженерите и техниците и ги запознаха с най-новите тенденции в областта на винтовите компресори и пневмо подготовката на сгъстения въздух. Лекторите на Almig наблегнаха върху темите: бутални компресори, типове и компоненти, поддръжка и спесифициране на резервни части, управление, конструкция и функционалност, работа с техническа документация; специално внимание беше отделено на винтови компресори - типове и компоненти, поддръжка, резервни и бързоизносващи се части, консумативи. Предмет на обучението включваше: решаване на проблеми, осигуряване на качествен сервиз на компресори Almig. Работа с управленията - функционалности и опции, диагностика, варианти за третиране на сгъстения въздух. Подробно колегите се запознаха с Програмата за пет годишна гаранция на Almig, с нейните изисквания и предимства. Бяха зададени много въпроси и дискутирани конкретни ситуации от практиката. След обучението бе проведен тест за проверка на придобитите знанията. На успешно издържалите се връчиха Сертификати.

19/10/2021

АЛМ-БГ официален дистрибутор на АЛМИГ в България

       От началото на месец май 2020 г. с решение на немската фирма ALMIG Kompressoren GmbH със седалище гр. Кьонген, ние от АЛМ-БГ ООД гр. София, oставаме официален дистрибутор за територията на Република България на немската компания. Фирма АЛМ-БГ ООД има право да предлага в България всички продукти от асортимента на ALMIG Kompressoren GmbH, да извършва необходимата гаранционна и следгаранционна сервизна поддръжка, както и да извършва всички гаранционни и следгаранционни ремонти и да предявава всички гаранционни претенции пред немските ни партньори

13/10/2021

Нова серия хладилни изсушители ALM-RD

       В допълнение към налягането и обемния поток важен критерий при проектирането на системите за сгъстен въздух е и неговото качеството и енергийна ефективност в комбинация с надеждността. Ние не правим никакви компромиси тук и следователно сме решили да разчитаме на нова серия хладилни сушилни. Вече успешно тествахме продуктите в продължение на няколко години, като тези продукти показват изключителна надеждност. Това е новата серия хладилни изсушители от ALMIG - ALM-RD. При тази нова серия изсушители е вграден и филтър за предварително филтриране, така че цялата система да заема възможно най-малко пространство. ALMiG от серията ALM-RD използва само екологично чистия хладилен газ R134a в изсушителите. R134a има отлични термодинамични свойства и може да работи при много ниско налягане в сравнение с други хладилни агенти. Това от своя страна увеличава експлоатационния живот на компресора за хладилен агент. Хладилните изсушители ALMiG предлагат точка на оросяване с постоянно налягане в рамките на техния работен диапазон. Това е възможно благодарение на използването на модерна хладилна технология при производството на изсушители. Ако изсушителите се закупят заедно с компресор, те също могат да се възползват от 5-годишното удължаване на гаранцията на компресора.Моля, обърнете внимание: Предишните серии ALM и ALM-E, както и firstAir MKE вече няма да бъдат на разположение.

24/01/2021

„АЛМ-БГ“ ООД изпълнява проект по процедура BG16RFOP002-2.073

       „АЛМ-БГ“ ООД изпълнява проект по процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19.На 14.09.2020 г. „АЛМ-БГ“ ООД подписа административен договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура BG16RFOP002-2.073-17437-C01 “Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19”, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Периодът на изпълнение на проекта е 3 месеца до 14.12.2020г. Проектът е на стойност 10 000 лв., от които 8 500 лв. европейско и 1 500 лв. национално съфинансиране, чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. 15.09.2020 г.

17/09/2020

F-Drive най-ефективният компресор в своя клас

       Едновременно спестяване на енергия и пространство, това не е необходимо да бъде противоречие в термините. Точно обратното. Ние от ALMiG в продължение на много години налагаме концепцията за вертикално разположение на двигателя и компресорния блок, което за нас е ключът към ефективността. Енергоспестяващ компресор с честотно регулиране на оборотите на мотора с постоянен магнит и маслено охлажданe, високо ефективна компресорна степен в комбинация с най-интелигентната технология за управление и най-ниското ниво на шум са част от достойнствата на новия винтов компресор от ALMIG F-Drive. Компресорите с директно задвижване и честотно регулиране на оборотите от серията F-Drive са необходими навсякъде, където сгъстен въздух трябва да се генерира от малка, компактна и изключително тиха система.

17/01/2020

FirstAir от Almig Kompressoren GmbH

       FirstAir е марка на ALMiG Kompressoren GmbH и предлага широка гама ротационни винтови компресори с въздушно охлаждане с номинална мощност на двигателя от 3 до 90 kW и работно налягане от 8 до 10 bar, хладилни изсушители и филтри за пречистване на сгъстен въздух. Всички компресори на марката са с IE3 електрически двигатели, благодарение на които винтовите компресори на FirstAir постигат висок технологичен стандарт и висока ефективност. В продуктовата гама на FirstAir ще намерите винтови компресори, винтови компресори с 200, 270 и 500 литрови ресивери, както и компресорни системи 3 в 1 включващи винтов компресор, хладилен изсушител и ресивер.

01/11/2019

АЛМ-БГ ООД на техническия панаир 2019

       От създаването си до сега АЛМ-БГ ООД е традиционен участник на Международния есенен технически панаир в Пловдив. Тази година нашият щанд е разположен в палата номер 13 секция Е-8. Ще се радваме да се видим и обсъдим Вашите перспектива за развитие в сферата на системите за сгъстен въздух. Ние можем да предложим решение за всички нужди свързани с технологиите за сгъстен въздух на конкурентна цена.

01/11/2019

АЛМ-БГ с изцяло обновен сайт

        Разгледайте обновения ни сайт на познатия адрес www.almig-bg.com. На него ще намерите технически характеристики и брошури за цялата гама техника за сгъстен въздух (винтови , спирални, бутални, турбо и безмаслени компресори, хладилни и адсорбционни изсушители, компресорна техника за железопътния транспорт, системи за третиране на кондензат, филтри, циклон сепаратори, ресивери и други) на ALMIG GmbH.

23/09/2019

КОНТАКТИ

+359 (0) 889-886-245
и
+359 (0) 876-458-166

АЛМ-БГ ООД
София, България

+359 (0) 889-886-245
+359 (0) 876-458-166
alm_bg@abv.bg
www.almig-bg.com
ул. "Хайдут Сидер"8, лаб. корпус ет.1

АЛМ-БГ ООД
Пловдив, България

+359 (0) 889-886-245
alm_bg@abv.bg
www.almig-bg.com